Gå videre til innhold

Blogginnlegg -

Frodig interiørtrend

Få sommeren inn i stuen ved å mikse ulike materialer og teksturer. La naturen være din største inspirasjonskilde.

Nå skal hjemmet bugne av tekstiler i deilige teksturer. Grønne planter skal florere, og treverk, keramikk, lær og gullelementer er velkomment. Målet er å fremheve det lune, frodige og feminine.

Skap en frodig oase

La naturen inspirere deg når du innreder eller planlegger nye innkjøp.

– Tenk så mange ulike former, materialer og teksturer man finner ute i naturen. Ved å skape en lignende miks i interiøret, blir hjemmet både behagelig å se på, ta på og være i, sier interiørstylist Berit H. Steffenssen i Ekornes.

Miks ulike teksturer

Med tekstiler som puter, pledd, gulvtepper og gardiner kan man enkelt og rimelig skape stor endring i hjemmet. Et viktig poeng er å mikse ulike teksturer, da dette skaper spennende kontraster og gjør interiøret unikt.

– Velur, grove stoffer, lodne materialer og strikk er blant de største trendene akkurat nå, gjerne kombinert med lær, tipser stylisten. En skog av grønne planter og pyntegjenstander i naturmaterialer bidrar til den rette atmosfæren, og gulldetaljer tilfører en passelig dose luksus.

Gå bananas med puter

Man oppnår mye bare ved å bytte ut putene i sofaen.

– Kanskje du har en nøytral lær- eller stoffsofa som du ønsker å friske opp? Lag din egen putekombinasjon ved å blande for eksempel velur, strikk og lodne varianter. Myke pledd hører også hjemme i sofaen, mener Steffenssen. På denne måten kan man enkelt endre stil fra sesong til sesong, uten for store kostnader.

Lag en unik sittegruppe

Ønsker du å gjøre en større investering, som for eksempel nye møbler, er det et godt råd å blande teksturer også her.

– En sittegruppe kan med fordel bestå av en blanding av velur, grove stoffer og lær. Selv ville jeg definitivt valgt en elegant sofa i velur og kombinert med en lærstol i en trendfarge. Kanskje også en lenestol i mer landlig stil, for eksempel i grovt bouclé-stoff, smiler interiørstylisten og drømmer seg bort.

Fremhev med trendfarger

I tillegg til å mikse teksturer, er det en fordel å blande ulike mønstre og farger for å skape et feminint og lunt hjem.

– Fargene skal helst være lyse, friske og gå ton-i-ton. Ulike nyanser av brunrosa og blått er de mest trendy fargepalettene, og mønstre som blomster, striper, ruter og andre print er helt riktig akkurat nå. Om du vil være litt mer vågal, kan du bruke både rosa og blått i interiøret, eventuelt rosa og grønt. Det gjør seg nemlig med en kontrastfarge eller to, men la det være duse toner. Er du usikker, er grått et smart valg, avslutter Steffenssen.

Emner

Kategorier

Ekornes er Nordens største møbelprodusent, med hovedkontor i Sykkylven på vestkysten av Norge.

Ekornes lager møbler som selges under merkenavnene Stressless®, Svane® og IMG. Stressless® er et av verdens mest kjente varemerker innen møbelbransjen, mens Ekornes®, Stressless® og Svane® er de mest kjente innen møbelbransjen i Norge.

Ekornes AS
Ekornes AS, Industrivegen 1
6222 Ikornnes
Norge