Gå videre til innhold
En sofa - tre stiler
En sofa - tre stiler

Blogginnlegg -

Tidløs sofa = trendy stue!

Sofaen er sentrum i stua. Her hviler, ser, snakker, spiser, lytter og koser vi oss. Selv om møbler kommer i alle tenkelige farger ender man som regel opp med å velge den tidløse og nøytrale. Vet du, det er faktisk et glimrende utgangspunkt for å holde tritt med trendbildet!

Vi har alle vært der; årstiden skifter, dagene blir kortere og høstmørket kommer krypende. De friske sommerfargene blir malplasserte og lysten til å oppdatere hjemmet våkner.

Oppussing tenker du; med minner om bedre halvdeler som går i vranglås, grinete unger og flere uker med byggeplass som oppholdsrom. Slapp av. Det er fullt mulig å endre veldig mye med veldig lite – på veldig kort tid. Og samtidig være fullt oppdatert på fargefronten.

For å bevise allsidigheten man har i en nøytral sofa gjorde vi et eksperiment. Med utgangspunkt i den samme sofaen, presenterer vi en stue i tre av høstens og vinterens toneangivende fargestiler: Det friske grønne, beroligende røde og dype blå.

Her er resultatet og vi håper du kan finne inspirasjon til å trylle litt hjemme hos deg selv også!


Grønn oase
Grønt har vært i fargebildet noen år – og blir med oss inn i 2018 også. Lyse og lette grønntoner gir en harmonisk og rolig atmosfære. De er også lette å kombinere med andre farger du har i interiøret.

Her er det valgt en dus grønnfarge (Jotun Green Leaf) på den ene veggen, kombinert med hvitt på de andre; for et naturlig og luftig uttrykk.

Små, lette bord, naturfarger og mange grønne planter er med på å gi en flott helhet – og lar deg ta med naturens friskhet inn i de mørke årstidene. Skap din egen lille oase med myke puter i en romslig sofa, hvor du kan krype inn under det lune kosepleddet og høre regndråpene tromme mot vindusruta.


Jordnært og lunt
De varme, røde tonene blir fremtredende i interiørbildet fremover. Varmende rødnyanser passer perfekt å omgi seg med når utetemperaturen kryper nedover gradestokken. Ideelt for et rom som skal fungere som samlingssted, samtidig som det skal være hulen å gjemme seg bort i – for å lade batteriene.

Her har vi valgt å male veggen i en lys, rødlig fargetone (Jotun Senses). Nyanser av veggfargen henter vi igjen i interiørdetaljene. Stramme linjer og mørke detaljer i stål balanserer helheten og gjør at inntrykket ikke blir for sukkersøtt.


Sofistikert blå
Dype blånyanser er i vinden for 2018. Noe vi også ser igjen på catwalken i motemetropolene verden over. Dette er fargen for den sofistikerte og kreative. Her bør man tenke over hva man fyller rommet med. Mørke rom krever sitt av interiøret. Gylne nyanser og jordfarger nesten bort i det brente i detaljene, er med på å understreke det elegante uttrykket. Selv enkle detaljer kan være effektfulle.

Vi opplevde at vår nøytrale sofa sto frem med en helt annen karakter mot de dype blå veggene (Jotun Sophisticated blue).

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Janita Sperre Ulvestad

Markeds- og informasjonskoordinator Interiørpresse, pressefoto, produktinformasjon +47 991 51 859

Ekornes er Nordens største møbelprodusent, med hovedkontor i Sykkylven på vestkysten av Norge.

Ekornes lager møbler som selges under merkenavnene Stressless®, Svane® og IMG. Stressless® er et av verdens mest kjente varemerker innen møbelbransjen, mens Ekornes®, Stressless® og Svane® er de mest kjente innen møbelbransjen i Norge.

Ekornes AS
Ekornes AS, Industrivegen 1
6222 Ikornnes
Norge