Gå videre til innhold
Stressless® Rome med høy rygg. Vist i lær Paloma Almond og med understell Cross i polert metall.
Stressless® Rome med høy rygg. Vist i lær Paloma Almond og med understell Cross i polert metall.

Pressemelding -

Ekornes lanserer Stressless® Rome

En moderne hvilestol som appellerer til både øyet og kroppen, bygget på ny forbrukerinnsikt.

Våren 2022 lanserer Ekornes nyheten Stressless® Rome, en hvilestol som er inspirert av kroppens behov for bevegelse, støtte og dynamisk avspenning. Stolen har elegante linjer og myke former, og er bygget på en frisk tilnærming til møbeldesign: Den er skapt i tett samarbeid med innovasjonsbyrået Eggs Design, som har gjort nærstudier av forbrukeres vaner og ønsker i flere land.

Eggs Design er et uavhengig innovasjonsbyrå som er spesialister på produktutvikling og endringsprosesser. På oppdrag fra Ekornes har de samlet inn kvalitative forbruker- og markedsdata fra Norge, Tyskland og USA, og jamført disse med Ekornes’ over 50 år lange erfaring med utvikling av hvilestoler. Det har gitt ny innsikt om hva som skaper den ultimate sittekomforten. Blant flere viktige funn er følgende: En opplevelse av høy komfort er ikke bare basert på kroppslig velvære, men også nært knyttet til stolens utseende og estetiske verdier.

En ny standard

Design Manager hos Ekornes, Jeanette Løining, sier følgende om samarbeidet:

«Vi ønsket å lære mer om forbrukernes ønsker og behov, og på det feltet har samarbeidet med Eggs Design vært uvurderlig. Sammen har vi skapt en ny serie med et helhetlig formspråk, som henter det beste fra vårt DNA og kombinerer det med helt nye Stressless® designelementer. Vi var ute etter å rendyrke de egenskapene som bidrar positivt både under arbeid og avslapping. Derfor er vi så fornøyde med Stressless® Rome-serien; den setter en ny standard for hvordan vi kombinerer komfort og estetikk», sier Løining

Ryggstøttens mange fordeler

Stressless® Rome er designet med tanke på at den skal kunne plasseres hvor som helst i rommet og være fin å se på fra alle vinkler. Den myke, innbydende formen fungerer både som et blikkfang og som et element som spiller på lag med andre interiørdetaljer. Ryggen er bred og omsluttende, og er med på å skape en privat sone for den som sitter. Samtidig gjør den det enkelt å bevege seg og finne hvile i mange ulike stillinger. Faktisk viser undersøkelser at mange liker å variere hvilestillingen ved å sitte på tvers i sin Stressless® hvilestol.

Det er imidlertid ingen tvil om hvilken egenskap forbrukere setter aller høyest, ifølge data fra Eggs Design: Overlegen støtte i korsryggen. Stressless® Rome er derfor utstyrt med det patenterte Stressless® Plus-systemet, som automatisk gir den beste støtten til hode, nakke og korsrygg.

For både hvile og arbeid

De senere årene har pandemien og den teknologiske utviklingen gjort at flere har arbeidet på hjemmekontor. Mange mener at dette er en trend som har kommet for å bli.

For den som ikke har plass til eller ønske om å ha permanente kontor i hjemmet, blir stuen ofte brukt som arbeidsplass. Det har skapt et behov for fleksible møbler, noe designerne av Stressless® Rome har tatt hensyn til. Både varianter med høy og lav rygg kan leveres med Stressless® Home Office understell, som har hjul og mulighet for justering av sittehøyden.

Modellutvalg

Stressless® Rome-serien består av to modeller med høy, og en med lav rygg. Stolene med høy rygg er moderne fortolkninger av den klassiske ørelappstolen. De skiller seg fra hverandre i funksjonaliteten til den justerbare nakkestøtten: Den ene er mekanisk, mens den andre har form av en justerbar nakkepute. Modellen med lav rygg er elegant og diskret, og passer i de fleste rom. Utstyrt med Stressless® Home Office understell egner den seg særlig godt i en åpen stueløsning.

Stressless® Rome kan leveres med ytterligere tre varianter av understell: Det nye, minimalistiske Cross, som har myke kanter og et stramt uttrykk. Original, den kjente, runde basen som er inspirert av den første Stressless® hvilestolen, og Star, som er det moderne, stjerneformede understellet som gir et luftig preg. Stressless® har et stort utvalg varianter av hud- og tekstilkvaliteter i ulike farger som gjør at du kan tilpasse hvilestolen til ditt hjem.

Stressless® Rome kommer i salg hos Skeidar i løpet av våren 2022.

Emner

Kategorier


Ekornes er den største møbelprodusenten i Norden, med produkter som selges under merkenavnene Stressless®, Svane® og IMG. Stressless® er et av verdens mest kjente varemerker innen møbelbransjen, mens Ekornes®, Stressless® og Svane® er de mest kjente innen møbelbransjen i Norge. IMG er best kjent i Australia og USA.

Produksjonen skjer i konsernets fabrikker, hvorav fem ligger i Norge, en i USA, en i Thailand, to i Vietnam og en i Litauen. Ekornes selger produktene i store deler av verden, enten gjennom egne salgsselskap eller gjennom importører. Les mer på www.ekornes.com

Kontakter

Janita Sperre Ulvestad

Markeds- og informasjonskoordinator Interiørpresse, pressefoto, produktinformasjon +47 991 51 859

Ekornes er Nordens største møbelprodusent, med hovedkontor i Sykkylven på vestkysten av Norge.

Ekornes lager møbler som selges under merkenavnene Stressless®, Svane® og IMG. Stressless® er et av verdens mest kjente varemerker innen møbelbransjen, mens Ekornes®, Stressless® og Svane® er de mest kjente innen møbelbransjen i Norge.

Ekornes AS

Ekornes AS, Industrivegen 1
6222 Ikornnes
Norge