Gå videre til innhold
Tine Hammernes Leopold
Tine Hammernes Leopold

Pressemelding -

Ekornes - Tine Hammernes Leopold ny administrerende direktør

Ekornes, en ledende møbelprodusent grunnlagt i Norge og kjent for merkevarer som Ekornes®, Stressless®, Svane® og IMG, har utnevnt Tine Hammernes Leopold, en erfaren leder innen merkevarebygging og konsumvarer, som ny administrerende direktør.

Med hovedkontor i Sykkylven, mer enn 2 600 ansatte og produksjon i Norge, USA, Thailand og Litauen, tilbyr Ekornes kvalitetsmøbler med kort leveringstid til mennesker over hele verden gjennom samarbeidspartnere tilknyttet over 4 000 salgssteder i 40 land globalt.

"I løpet av sin 90 år lange historie med innovasjon og internasjonal ekspansjon har Ekornes blitt en global leverandør av kvalitetsmøbler, inkludert Stressless®, et av verdens mest kjente møbelmerker. Jeg er virkelig imponert over Ekornes sterke arv", sier den kommende administrerende direktøren Tine Hammernes Leopold. "Det er et av få norske selskaper som kan se tilbake på tilnærmet et århundre med automatisert industriell produksjon og vellykket internasjonal merkevarebygging. Jeg gleder meg til å bli en del av Ekornes-teamet som ny administrerende direktør og bli kjent med menneskene, merkevarene, partnerne og kundene."

Tine Hammernes Leopold har over 20 års erfaring fra ledende nordiske merkevareselskaper. Dette inkluderer industrikonsernet Orkla, med de norske merkevarene Nidar og Lano samt internasjonale markedsledere som Pierre Robert og Moller’s Tran, og Salmon Brands som er selskapet bak de norske SALMA-produktene. Hennes evne til å identifisere forretningsmuligheter med basis i kundefokus og bærekraft, kombinert med en god ledelse av lokale team, har bidratt til gode resultater og skapt kommersiell og langsiktig verdi.

"Styret er svært fornøyde med å ha Tine om bord til å lede Ekornes på veien mot å realisere vår visjon om å forbedre hverdagen for mennesker over hele verden med kvalitetsprodukter, samtidig som vi videreutvikler selskapets stolte historie, kultur og sterke merkevarer", sier Ruihai Zhao, styreleder i Ekornes AS.

Ekornes’ langsiktige ambisjon er å oppnå ansvarlig og lønnsom vekst over tid gjennom effektiv produksjon, sterke merkevarer og innovativ produktutvikling, kombinert med en solid økonomisk stilling. I 2022 hadde Ekornes en omsetning på 4,9 milliarder kroner.

Hammernes Leopold vil tiltre som administrerende direktør til høsten. Midlertidig administrerende direktør, Fredrik Ødegård Nilsen, vil samtidig overta stillingen som viseadministrerende direktør og CFO.

"Styret ønsker å takke Fredrik Ødegård Nilsen for utmerket ledelse i en krevende tid for bransjen og selskapet, og for å ha håndtert det pågående forbedringsprogrammet vi lanserte ved inngangen til 2023. Vi er svært fornøyde med at han vil fortsette i stillingen som viseadministrerende direktør og CFO," sier Ruihai Zhao.

Related links

Emner

Kategorier


Ekornes er en ledende møbelprodusent grunnlagt i Norge og kjent for merker som Ekornes®, Stressless®, Svane® og IMG. Med produksjonsanlegg i Norge, USA, Thailand og Litauen har Ekornes produsert møbler for å forbedre hverdagen til mennesker i nesten et århundre. Gjennom sitt globale distribusjonsnettverk leverer Ekornes relevante produkter med kort leveringstid. Ekornes eies av Qumei Home Furnishing Group og Hillhouse Investments. For mer informasjon, se ekornes.com.

Kontakter

Fredrik Ødegård Nilsen

Fredrik Ødegård Nilsen

CFO and interim CEO Ekornes AS Tel: +47 70 25 52 00

Ekornes er Nordens største møbelprodusent, med hovedkontor i Sykkylven på vestkysten av Norge.

Ekornes lager møbler som selges under merkenavnene Stressless®, Svane® og IMG. Stressless® er et av verdens mest kjente varemerker innen møbelbransjen, mens Ekornes®, Stressless® og Svane® er de mest kjente innen møbelbransjen i Norge.

Ekornes AS
Ekornes AS, Industrivegen 1
6222 Ikornnes
Norge