Gå videre til innhold
Ekornes velger miljøsmart emballasje

Pressemelding -

Ekornes velger miljøsmart emballasje

Ekornes er det første selskapet i Skandinavia som benytter seg av den nye typen emballasje, som halverer Co2-utslippene.

Fra og med denne høsten leveres Stressless® hvilestoler med en ny type emballasje. På utsiden er den helt lik vanlig EPS, og har de samme støtdempende egenskapene. Men i produksjonsprosessen har leverandørene klart å halvere CO2-utslippene, takket være bruken av resirkulert materiale.

Dette ble et klart førstevalg for Ekornes, som er inne i et langsiktig arbeid for å gjøre hele verdikjeden sin mer bærekraftig.

- Dette er ett av mange slike grep Ekornes gjør nå. Vi ser på absolutt alle ledd, fra materialvalg, til produksjon og hele veien fram til et møbel er på plass hos forbruker. Til sammen vil det bli en miljøsatsing som monner, sier Solveig Gaundal, Compliance and CSR Manager hos Ekornes.

    Spesialtilpasset løsning

    Fra Ekornes i Sykkylven sendes det ut over 1300 sitteplasser hver eneste dag. Noen av disse møblene har behov for ekstra beskyttelse under transport. Denne emballasjen blir formstøpt hos Vartdal Plast AS i Ørsta, som ligger i nabofjorden til Sykkylven. Den spesialdesignede emballasjen minimerer mengdebehovet, samtidig som det sikrer at hvert enkelt møbel er best mulig beskyttet. Nå er den altså i tillegg mer miljøvennlig.

    Tidligere ble mye EPS fremstilt ved hjelp av fossile råstoffer. Vartdal Plast har nå begynt å fremstille EPS av kjemisk resirkulert plast. Det betyr at plast som leveres inn til gjenvinning fra vanlige forbrukere blir bearbeidet og kommer ut igjen på markedet som emballasje. Råvaren leveres av BASF og heter Styropor® Ccycled™, og det ferdige produktet produseres og markedsføres av Vartdal Plast under navnet Vartdal Loop.

    Solveig Gaundal forteller at Ekornes allerede har gjort tøffe tester av den nye emballasjen, og er meget fornøyd med resultatet.

    - Når kundene investerer i et kvalitetsmøbel som en Stressless® hvilestol, er det selvfølgelig med forventning om at det kommer fram uten en skramme. Vi er glade for å ha funnet en løsning som er kvalitetsmessig nøyaktig like god som tradisjonell emballasje, og som i tillegg er mer skånsom mot miljøet, sier hun.


      Emner

      Kategorier


      Ekornes er den største møbelprodusenten i Norden, med produkter som selges under merkenavnene Stressless®, Svane® og IMG. Stressless® er et av verdens mest kjente varemerker innen møbelbransjen, mens Ekornes®, Stressless® og Svane® er de mest kjente innen møbelbransjen i Norge. IMG er best kjent i Australia og USA.

      Produksjonen skjer i konsernets fabrikker, hvorav fem ligger i Norge, en i USA, en i Thailand, to i Vietnam og en i Litauen. Ekornes selger produktene i store deler av verden, enten gjennom egne salgsselskap eller gjennom importører. Les mer på www.ekornes.com

      Kontakter

      Janita Sperre Ulvestad

      Markeds- og informasjonskoordinator Interiørpresse, pressefoto, produktinformasjon +47 991 51 859

      Ekornes er Nordens største møbelprodusent, med hovedkontor i Sykkylven på vestkysten av Norge.

      Ekornes lager møbler som selges under merkenavnene Stressless®, Svane® og IMG. Stressless® er et av verdens mest kjente varemerker innen møbelbransjen, mens Ekornes®, Stressless® og Svane® er de mest kjente innen møbelbransjen i Norge.

      Ekornes AS
      Ekornes AS, Industrivegen 1
      6222 Ikornnes
      Norge